2011-05-30

Savaitgalis "Memel-Nord" baterijoje. I



Kelionė į priekį


   ... O va taip va paėmėm ir susirinkom prie Klaipėdos, Giruliuose, pavasario palydėti :)
Kalba eina apie karybos istorija besidominančių žmonių kompaniją (daugiausia iš antraspasaulinis.net svetainės gretų), kuri karta per metus susirenka kokioje nors Lietuvos vietoje ir gana kūrybiškai pasibūna. Pernai tai buvo prie Panevėžio (tarybinės vadavietės paieška+ekskursija po istorinį Pajuosčio aerodromą), užpernai - prie Molėtų (tanko paieška), užužpernai - prie Mažeikių (tanko paieška).

   Šiais metais susibūrėm žymiausioje Klaipėdos baterijoje, šiuo metu ir muziejuje, "Memel-Nord". Keliais sakiniais apie ką aš čia:

   "Baterija "Memel-Nord" - vieninteliai tokio tipo įtvirtinimai Lietuvoje. Kaip ir kiti įtvirtinimai, išsidėstę aplink Klaipėdą, statyti 1939 metais tuometinės Vokietijos karinio jūrų laivyno vadovybės nurodymu. Būtent tais metais prijungus Klaipėdos kraštą prie Vokietijos, pradedama stiprinti Klaipėdos uosto ir jos pakrančių gynyba..."





   Žinoma, ši viešnagė būtų neįvykusi be šauniųjų muziejaus aktyvistų Stepo, Timūro bei kitų klaipėdiškių. AČIŪ, gerbiamieji !

   Mūsų delegaciją sudarė bendraminčiai iš Panevėžio, Vilniaus ir Kauno. Ekipažai pajūrį pasiekė automobiliais ir traukiniais. Panevėžiečių vėl buvo dauguma...

   Toliau -  pasakojimas nuo pradžių ir su paveiksliukais.

* * *

   Kelionė prasidėjo nedideliais organizaciniais nesklandumais: pirmas ekipažas (automobilis Pežžo, pilotas - Egidijus) išvažiavo kiek anksčiau nei manasis trejetas su pilotu Gediminu (automobilis Ford -Branduolinė Gulbė) ir kiek kitu maršrutu.

Brandulinės Gulbės vairo - Gediminas (ambraskiuks).

   
  Tad kelionės metu teko ne kartą derinti susitikimo vietą, kol galų gale to nepadarėme jau Klaipėdos rajone, prie šalia autostrados esančio betoninio DOT'o .



    Belaukiant pirmojo ekipažo turėjom laiko jį apžiųrėti ne tik pro automobilio langą:


Pnv. ekipažas nr.2 - Gedas, Kęstutis (Keša) ir Rob (už kadro).


   
    Galų gale mes vėl kartu:

 Nebilūs priekaištai Pežžo pilotui.

Kolektyvinis kadras DOT'o fone.

Branduolinė Gulbė kapotu į jūros pusę.


   Ką gi, važiuojam toliau. Klaipėda mus pasitiko giedrėjančiu dangumi ir keistu keturkoju prie "Ikiuko" parduotuvės:

Vienadantis pirataujantis sobakas.


Mes prie jūros: 
Ekspedicinis korpusas iš Panevėžio su visais rakandais Karakumams perkasti.


* * *

   Linksmybės, atrakcijos ir kitos savaitgalio akimirkos - sekančiose serijose...


Komentarų nėra: